Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Leszkowa makrela pieczona

dodany 24.01.2010 18:24 przez jacobs

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Kuchnia australijska

trudność: łatwe

Składniki:
makrela surowa po jednej na osobę
kiszone cytryny
sól
pietruszka
czosnek
sos sojowy
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Makrele wypatroszyć, delikatnie posolić obłożyć cebulą i odstawić na 24 godziny do lodówki. Z oliwy, pietruszki i czosnku zrobić sos. Następnie po wyjęciu makreli z lodówki do środka włożyć kiszone cytryny, ponacinać boki ryby i natrzeć sosem z oliwy, pietruszki i czosnku oraz skropić sosem sojowym. Nagrzać piekarnik do 200 stopni C i włożyć rybę na 20 minut Podawać z gotowanym pęczakiem z porami i sałatą polaną sosem vinaigrette. Życzę smacznego.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl