Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Kurczak w keczupie

dodany 02.08.2008 23:41 przez Lwica

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Inne

trudność: łatwe

Składniki:
pierś z kurczaka
szklanka keczupu - najlepiej ziołowego
1/4 szklanki oliwy
zioła - dowolne
suszona lub świeża mięta

Przygotowanie:
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w dowolny sposób. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, włożyć kurczaka, zamieszać tak, żeby mięso pokryło się marynatą. Wstawić do lodówki - najlepiej na noc. Przyrządzać dowolnie. Ja najczęściej dodaję do tego zblanszowaną marchewkę pokrojoną w plasterki i ziemniaki - też w plasterki - po czym wszystko zapiekam w naczyniu żaroodpornym. Rada - ziemniaki warto podgotować, wtedy danie szybciej się gotuje.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl