Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Kotlety mielone z kaszą jęczmiennąKotlety mielone z kaszą jęczmienną

dodany 02.09.2013 13:54 przez pao77

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
- 1/2 kg mielonego mięsa

- 1woreczek kaszy jęczmiennej (już ugotowanej)

- 1 czerwona papryka

- 1 cebula

- natka pietruszki

- pieprz, sól, przyprawa do mięsa mielonego

- 1 jajko

- bułka tarta

Przygotowanie:
Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać ostudzoną kaszę, drobno posiekana natką oraz pokrojone w drobną kostkę cebulę i paprykę. Wymieszać wszystko na masę, dodać trochę bułki tartej i formować kotlety.Oprószyć je bułka tartą i podsmażyć z obu stron, następnie przełożyć do formy do zapiekania i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać przez około 15 minut.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl