Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Kolorowy przekładaniec

dodany 24.07.2007 13:49 przez aga_red

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Inne

liczba osób: 6

trudność: łatwe

Składniki:
4 woreczki ryżu
2 puszki tuńczyka - najlepiej tego rozdrobnionego
ketchup łagodny
1 majonez kielecki duży
kukurydza, fasolka lub groszek- w zależności od upodobania

Przygotowanie:
Ugotować ryż, ale krócej niż podają na opakowaniu, następnie przelać zimną wodą, żeby się ostudził i nie posklejał. Naczynie kamionkowe lub szklane (w takim ładnie wygląda) wyłożyć pierwszą warstwą ryżu, potem trochę tuńczyka, kukurydza, majonez, ketchup i znowu ryż. Tak aż do wyczerpania - ważne by górną warstwę stanowił majonez, ale nie za grubo. Posypać czymś zielonym do ozdoby i schłodzić w lodówce jakieś 30-60 minut.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl