Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Kapusta faszerowana na pierzynce z seleraKapusta faszerowana na pierzynce z selera

dodany 09.10.2009 14:05 przez paweł.g

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
400g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
30g rodzynek
1 jajko
1kajzerka
2cebula
4liście kapusty włoskiej
1seler
mała śmietana
maslo
6 śliwek suszonych
ok.2 łyżki miodu
sól,pieprz do smaku

Przygotowanie:
Do mielonego mięsa dodać jajko rodzynki,podsmażoną cebulkę,namoczoną i odciśniętą bułkę doprawić solą i pieprzem. Następnie sparzyć liście kapusty zawinąć mięso. Gotować w garnku ok. 40 minut na małym ogniu. Selera pokroić w paseczki poddusić na masełku i dodać miód i doprawić solą i pieprzem. Połowę śliwek drobno kroimy i dusimy razem ze śmietaną na wolnym ogniu, resztę śliwek używamy do dekoracji.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl