Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Jamajski napój Sorrel

dodany 01.08.2012 12:04 przez fretkowska

rodzaj dania: napoje bezalkoholowe

kuchnia: Inne

liczba osób: 7

trudność: łatwe

Składniki:
1 szklanka suszonych kwiatów hibiskusa
2 cm korzenia imbiru
sok z 1 cytryny
3/4 szklanki (150g) cukru
3 litry przegotowanej wody

Przygotowanie:
Obrany imbir pokrój w plasterki przełóż do garnka razem z hibiskusem. Zalej je wrzątkiem, dodaj cukier. wymieszaj i odstaw. Kiedy napar ostygnie, dodaj sok z cytryny, zamieszaj przykryj garnek przykrywką i odstaw na noc.

Następnego dnia napar przecedź, usuwając kwiaty i imbir. Podawaj w szklankach z dodatkiem lodu( możesz też dodać po 1/2 kieliszka rumu na porcję ).

PYSZKA !

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl