Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Jajka nadziewane farszem z pieczarek

dodany 26.11.2007 17:09 przez Olga.Gryfino

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Inne

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
jajka
pieczarki
masło
sół
piperz
ulubione przyprawy

Przygotowanie:
Przepis jest prościutki. Jajka ugotuj na twardo. W międzyczasie pokrój pieczarki na drobniutką kostkę, ilość pieczarek jest dowolna może ich być bardzo mało lub dużo, ja lubię dość dużą ilość dlatego na jedno jajko kroję 1 dużą pieczarkę lub więcej. Pokrojone pieczarki wrzucamy do rondelka z rostopionym masłem, ilość masła zależy od Ciebie mogą być dwie łyżki lub 1/4 kostki, masło dodaje smaku, ale jego duża ilość nie jest niezbędna, po wrzuceniu pieczarek do rondla solimy je, dodajemy pieprzu i ulubionych przypraw (niekoniecznie), obierz jajka i przetnij wzdłuż na połówki, kiedy pieczarki zmiękną i odparuje z nich nieco wody (nie dopuszczaj do pełnego odparowania by nie były za suche) dodaj do nich żółtka z jajek, wymieszaj, przypraw jeśli trzeba i uzyskany farsz nałóż na połówki jajek , ilość farszu zależy od ilości pieczarek. Smacznego
Uwaga! Do farszu możesz dodać wiele innych składników takich jak koperek, papryka czerowna, kukurydza, jajka możesz przyobdobić majonezem, lub kawałkiem tuńczyka

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl