Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

JAJECZNICA W BULCE

dodany 12.04.2007 16:00 przez Adam12345

nazwa oryg.: JAJECZNICA

rodzaj dania: inne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
SKŁADNIKI :

2 małe kurze jaja
1 bulke kajzerke (ta bulka nadaje sie najlepjej)
1 ogurek
masło
sól

Przygotowanie:
PRZYGOTOWANIE :

do duzej filizanki wlozyc dwa jajka i posolic.
nastepnie na potelnie wlozyc kawalek masla i rozpuscic na malym ogniu. gdy maslo sie rozpusci wlac dwa jajka ma patelnie i mieszac dobuki ni uzyska sie jajecznicy (niech rodzice ci pomodą). w czasie gdy jajecznica sie udotyje zdejmij ja z ognia i poluz na blacie. niech chwile ostugnie. bulke kajzerkę przekruj na puł (UWAGA przytym niech koniecznie ci pomogą rodzice!!!) posmaruj maslem (dwie poluwki wtedy lepjej smakuje) i wkladaj jajecznice na JEDNĄ poulkę bulki. zloncz dwie poluwki i poluz ma tależu. przydekoruj pokrojonym w grube plasterki ogurkiem i podaj. (ten kto chce niech sprubuje z ogurkiem. polecam pyszne jest z ogurkiem)

rzycze
SMACZNEGO

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl