Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Imbirowe krewetki z grapefruitem grillowane na kamieniu

dodany 25.03.2016 16:51 przez SteakRock

nazwa oryg.: Imbirowe krewetki z grejpfrutem grillowane na kamieniu wulkanicznym STEAK ROCK

rodzaj dania: inne

kuchnia: Inne

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
Składniki 1 porcja:

250 g krewetek vannamei
1 grapefruit
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka startego świeżego imbiru
2 starte ząbki czosnku
Sól, pieprz

Przygotowanie:
Przygotowanie:

Krewetki jeśli są mrożone rozmrażamy, myjemy, osuszamy,
Grapefruita szorujemy, kroimy w ósemki,
Sok z jednej wciskamy do krewetek,
Dodajemy do nich oliwę, natkę pietruszki, imbir, czosnek i przyprawy,
Kamień wkładamy do piekarnika rozgrzanego do maksimum na ok 40 minut,
Po wyjęciu układamy na nim krewetki i cząstki grapefruita,
Opiekamy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty,
Krewetki świetnie smakują polane sokiem z grillowanych grapefruitów i kromką świeżego chleba

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl