Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Gulasz leverage po mojemu

dodany 16.01.2009 13:51 przez Bart

nazwa oryg.: GULASZ LEVERAGE

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia węgierska

trudność: łatwe

Składniki:
Ja nigdy nie gotuję z przepisu także gotuje na oko.

cebula
papryka zielona
papryka czerwona
pomidor
mięso (najlepsza łopatka wieprzowa)
cukinia
masło
woda
oliwa z oliwek

Przyprawy:
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
dużo chili (mielone)

Przygotowanie:
Pokroić wszystkie warzywa. Cebule zeszklić na patelni, przyprawiając ją solą i pieprzem. W głębokim garnku podgrzać oliwę z oliwek. Dodawać stopniowo pomidory, papryki i cukinię. Po ugotowaniu dodać zeszkloną cebulę, po czym dolać trochę wody. Po kolejnym ugotowaniu dodać mięso, przyprawić wszystkimi przyprawami i gotować na małym ogniu przez pół godziny. (((((DELICIOUS))))

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl