Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Grzanki w stylu Abruzji

dodany 06.10.2011 13:05 przez Abruzja

nazwa oryg.: Crostini alla Chietina

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 6

trudność: łatwe

Składniki:
chleb suchy
4 jaja
60g masła
sardele (słone rybki - włoska nazwa acciuga lub alice)
kapary
oliwa z oliwek
sól do smaku

Przygotowanie:
Pokroić chleb w kromki, zamoczyć chleb w ubitym jajku i smażyć na oleju. Usmażony chleb ułożyć na talerzu pokrytym serwetkami papierowymi. Kiedy tłuszcz wsiąknie w papier chleb przełożyć na czysty talerz i lekko posmarować masłem następnie nałożyć sardele i kapary dla ozdoby. Smacznego!

http://www.abruzja.info/kuchnia-abruzji/

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl