Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Grenadier pieczony w foliiGrenadier pieczony w folii

dodany 19.06.2007 15:45 przez kuchosz

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Inne

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
4 filety z grenadiera
żółty ser
koperek
masło ziołowe (czosnkowo - koperkowe)
przyprawy do ryb
folia aluminiowa

Przygotowanie:
Filety z grenadiera poporcjować, posypać przyprawami, posmarować masłem ziołowym. Następnie ułożyć na folii aluminiowej, posypać koperkiem, położyć kilka plasterków sera i na ser troszkę masła. Zawinąć w folię wstawić do piekarnika lub wrzucić na ruszt grilla. Piec jakieś 20 minut obracając co jakiś czas.

Podawać z surówkami.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl