Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Gołąbki

dodany 28.12.2007 19:49 przez Olusia693

nazwa oryg.: GOŁĄBKI GÓRALSKIE

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki
główka kapusty(sparzyć)

Nadzienie
5 ziemniaków
2 kostki bryndzy
2 główki cebuli
2 jajka
dużo pieprzu
zioła (rozmaryn, mięta, tymianek)

Przygotowanie:
Farsz wymieszać i zawinąć w liście. Brytfannę wyłożyć liśćmi kapusty. Gołąbki ułożyć dość ciasno i przykryć liśćmi. Zalać wywarem z warzyw (ok. 2 chochle) na 1 cm od dna brytfanny. Wstawić do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 180*C. Jeśli farsz wyparuje podczas pobytu w piekarniku należy dolać więcej.
Życzę smacznego :D

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl