Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Fasolka szparagowa w oliwieFasolka szparagowa w oliwie

dodany 09.08.2007 13:05 przez grumko

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Kuchnia grecka

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
1 kilogram fasolki szparagowej
szklanka oliwy
2 średnie cebule
ząbek czosnku
pół kilograma dojrzałych pomidorów
natka pietruszki
sól i pieprz
łyżka cukru

Przygotowanie:
Fasolkę obieramy z włókien i kroimy na kawałki ok. 3 cm. W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy aż będą miękkie, ale nie zrumienione. Dodajemy pomidory bez skóry i pestek, fasolkę oraz dużą garść posiekanej natki pietruszki. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 minut. Podajemy na zimno.
Smacznego!!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl