Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Dip tzatziki

dodany 28.01.2009 22:27 przez PAVLO

nazwa oryg.: TZATZIKI

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia grecka

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
0,5l dobrego gęstego jogurtu
świeży ogórek
2-4 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1-2 łyżki octu winnego albo sok z cytryny
sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie:
Ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odstawić na 15 minut na sicie, lekko odcisnąć sok. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i doprawić do smaku. Odstawić do lodówki na godzinę, aby nabrał smaku. Dip tzatziki jest rewelacyjnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs oraz warzyw z grilla. NA ZDROWIE

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl