Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Czulent

dodany 23.05.2008 12:26 przez żarłoczka

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Inne

liczba osób: 8

trudność: łatwe

Składniki:
0,5 litra kaszy pęczak
0,5 litra fasoli jasiek
4 ząbki czosnku
2 cebule
3 ziemniaki
2 marchewki
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
1,5 -2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1,5 pełnej łyżeczki soli
pół gęsi z tłuszczem lub 4 nogi gęsie z tłuszczem

Przygotowanie:
Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Obrać cebule, ziemniaki, marchewki i grubo pokroić. Pokroić gęś na duże kawałki. Wszystkie składniki włożyć do brytfanny. Zalać wodą 2 cm powyżej poziomu składników. Szczelnie przykryć. Wstawić do piekarnika nastawionego na 100°C na 24 godziny. W razie konieczności zmniejszyć temperaturę do 80°C. Podawać z kieliszkiem śliwowicy.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl