Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Czekolada na gorąco

dodany 28.08.2008 15:22 przez lolunia__

nazwa oryg.: NAPÓJ NA CHŁODNE WIECZORY.

rodzaj dania: napoje bezalkoholowe

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
1 litr mleka
opakowanie cukru waniliowego
cała tabliczka czekolady mlecznej

Przygotowanie:
Gotujemy mleko z cukrem waniliowym, kiedy zaczną pojawiać się pęcherzyki na powierzchni wsypujemy pokruszoną czekoladę (najlepiej w temp. pokojowej) i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Najlepiej smakuje podana z warstwą bitej śmietany na wierzchu i posypką czekoladową. Można pić na gorąco przy śniadaniu, kolacji, a nawet jako wystudzony napój.

Smacznego.!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl