Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Ciabatta z kurczakiem

dodany 26.06.2007 15:19 przez luki

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
1 ciabatta
4 plastry grillowanej lub wędzonej piersi z kurczaka
ser brie
pomidor
sałata lodowa
masło czosnkowe
majonez
dżem żurawinowy

Przygotowanie:
Ciabattę przekroić na pół, posmarować masłem, ułożyć kurczaka i pokrojny ser brie.
Podpiec w opiekaczu lub piekarniku 5 min., aż ser się lekko rozpuści, a ciabatta stanie się chrupiąca. Następnie ułożyć sałatę lodową, pomidor i posmarować obficie sosem z majonezu i żurawinowego dżemu (proporcje sosu 4 łyżki majonezu 2 łyżki dżemu). Złożyć ciabattę, przekroić na dwie części i gotowe.
Można serwować na ładnym podłużnym talerzu, a obok w małych kolilkach podać zielone oliwki i dodatkową porcje sosu tak będzie wykwintniej:)
Smaczengo:)

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl