Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Bułka czosnkowa

dodany 29.08.2012 16:27 przez kasia1999

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia francuska

liczba osób: 8

trudność: łatwe

Składniki:
125 g miękkiego masła
250 g tartej mozzarelli
2 łyżki drobno posiekanej świeżej bazylii (ewentualnie natki pietruszki)
3 średniej wielkości ząbki czosnku drobno posiekane
szczypta czarnego pieprzu
1 duża ciabatta lub 1 bułka paryska

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni. W misce rozgnieć masło.Dodaj mozzarellę, bazylię, czosnek, pieprz i wymieszaj. Nożem z ząbkami zrób w bułce głębokie nacięcia, mniej więcej co 2.5 cm. Nacięcia wypełnij nadzieniem serowym. Zawiń bułkę w folię aluminiową.Piecz ok. 25 min. Podawaj na gorąco.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl