Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Budyń kakowy

dodany 10.04.2007 14:31 przez klara57

nazwa oryg.: KISIEL KAKAOWY

rodzaj dania: desery

kuchnia: Inne

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
2-3 łyżeczki Cacao De Moreno
5 łyżeczek cukru
4 łyżeczki mąki kartoflanej
1 szklanka mleka

Przygotowanie:
Kakao wsypać do kubeczka, dodać cukier, rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka i zagotować. W pozostałym zimnym mleku rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlać powoli na wrzące kakao, ciągle mieszając do zagotowania. Budyń ostudzić w salaterce polanej zimną wodą lub w miseczkach. Oddzielnie podać sok wiśniowy.

Czas przygotowania około 10-15 minut

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl