Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Bożonarodzeniowy łosoś z hiszpańskimi oliwkami

dodany 17.12.2014 15:14 przez I love Spain

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Kuchnia hiszpańska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
Składniki:
800 g filetów z łososia, 150 g hiszpańskich zielonych oliwek, 50 g hiszpańskich czarnych oliwek, 1 cebula dymka, 7 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy, sól i pieprz.

Przygotowanie:
W miseczce wymieszaj czarne hiszpańskie oliwki z 2 łyżkami oliwy z oliwek i musztardy.
W oddzielnym naczyniu wymieszaj pokrojone w talarki hiszpańskie zielone oliwki z drobno posiekaną cebulą dymką oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Odstaw by smaki dobrze się połączyły. Filety z łososia dopraw sola i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Podawaj na półmisku udekorowanym hiszpańskimi oliwkami.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl