Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Błyskawiczna napoleonka

dodany 25.02.2009 18:48 przez fozzie

rodzaj dania: ciasta

kuchnia: Inne

trudność: łatwe

Składniki:
gotowe ciasto francuskie
budyń waniliowy
orzechy lub wiśnie w alkoholu lub cokolwiek innego mamy w domu

Przygotowanie:
Ciasto podzielic na 3 równe trójkaty, posmarować jajkiem lub roztopionym masłem. Piec w piekarniku 15 min. wyjąć i przełożyć budyniem (do budyniu można odrazu włożyć wiśnie lub orzechy lub posypać ciasto na samym końcu), wstawić z powrotem do piekarnika aż zrumienieje.
Mozna posypać cukrem pudrem. Ciasto sprawdza się kiedy w domu pojawiają się niespodziewani goście, smakuje wspaniale, a "wysiłek" zostanie doceniony :).

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl