Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Babeczki z liczi

dodany 05.03.2007 14:58 przez Nel&Staś

rodzaj dania: ciasta

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 10

trudność: łatwe

Składniki:
1 kostka margaryny "Kasia"
5 jaj
pół litra mleka
10 ml wody
pół kilograma liczi
tabliczka gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Zmieszać jaja z margaryną, wodą i mlekiem do uzyskania gęstej konsystencji. Utworzyć kółeczka z ciasta. Pokroić liczi na ćwiartki i położyć po 4 kawałki na ciastko. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20 min. Wyjąć i wierzch posypać startą czekoladą.
Smacznego!!!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl