Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Arabska zupa

dodany 26.06.2007 11:47 przez luki

nazwa oryg.: Siorba

rodzaj dania: zupy

kuchnia: Kuchnia arabska

liczba osób: 6

trudność: łatwe

Składniki:
1 kg mięsa wołowego
4-5 papryk (różne kolory)
2 średnie cebule
3 ząbki czosnku
4 pomidory
sól, pieprz oraz najważniejsze kmin indyjski mielony (zwany też camunem)
kluseczki w kształcie ryżu
bulion (miesno - warzywny)

Przygotowanie:
Podsmażyć pokrojone w kawałki mięso i wrzucić do dużego garnka. Nastepnie podsmażyc pokolei wszystkie warzywa i wrzucić do tego samego garnka. Pomidory można obrać ze skórki przed podsmażeniem:).Zalać bulionem (ok 2 l), przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać dwie duże łyżki kminu:). Gotować do uzyskania miekkiego mięsa. W ostatniej fazie dodać wcześniej ugotowane kluseczki i gotowe:. Idealna jako danie podczas imprez zakrapianych-> stawia na nogi i smakuje rewelacyjnie:)
Proste i smaczne
Polecam:)

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl