Jajecznica z miso

Jajecznica z miso
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

  • 2 grube na 3 cm kromki chleba shokupan
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka jasnej pasty miso
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • 4 jajka
Gomasio:
  • 5 łyżek sezamu
  • 0,5 łyżeczki grubej soli morskiej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kromki chleba przekroić na połowę i w każdym kawałku naciąć środek tworząc kieszonki.

Przygotować gomasio, czyli sól sezamową. Sezam podprażyć na wolnym ogniu, aż zacznie pachnieć i się lekko zarumieni. Przesypać do moździerza, dodać sól i całość lekko utrzeć.

Masło z pastą miso rozpuścić na patelni, jajka rozbełtać w misce i podsmażyć na maśle z miso. Na koniec dodać połowę posiekanego szczypiorku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA