prowadzący kuchni+

Wojciech Modest Amaro

Wojciech Modest Amaro ponad piętnaście lat swojej kariery pracował i praktykował u wielu znakomitych szefów kuchni, takich jak: Yannic Alleno z hotelu Le Meurice w Paryżu (3 gwiazdki Michelin), Alain Ducasse z hotelu Plaza Athene w Paryżu (3 gwiazdki Michelin) czy Ferran Adria, z restauracji El Bulli w Roses koło Barcelony (3 gwiazdki Michelin), od 5 lat uważanej za najlepszą restaurację świata. W 2008 roku Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna przyznała mu prestiżową nagrodę Chef de l'Avenir 2007 za wybitny talent. Całe swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje w pracy, tworząc współczesną, autorską interpretację kuchni polskiej, otwartej na nowe technologie i kreatywne gotowanie.

Programy:
Kuchnia polska XXI wieku
Natura kuchni polskiej