Widelcem po mapie
 

prowadzący Kuchni+

Katia Roman-Trzaska

Katia Roman-Trzaska, założycielka Szkoły Gotowania Dla Dzieci "Little Chef" (www.littlechef.pl), przed kamerami towarzyszy jej dwójka małych adeptów sztuki kulinarnej. Oglądając program najmłodsi widzowie odkryją tajemnice różnych produktów używanych codziennie w kuchni i poznają cudowny świat smaków i zapachów. Wspólne gotowanie nauczy dzieci odpowiedzialności, cierpliwości i dokładności. Eksperymentowanie przy kuchennym blacie to doskonała okazja do próbowania nieznanych smaków, dodatkowo "samodzielne" przygotowanie dań daje najmłodszym niezwykłą satysfakcję i poczucie dobrze wypełnionego zadania. Pani Katia podkreśla, że dzieci dużo chętniej będą jadły dania, które same przyrządziły, nawet jeśli wcześniej na sam ich widok uciekały do swojego pokoju. W programie wszystkie czynności wykonują dzieci, jedynymi zakazanymi strefami w kuchni są okolice piekarnika i palników gazowych.

Programy:
Little Chef