Widelcem po mapie

przepisy prowadzącego

 

prowadzący Kuchni+

Gary Rhodes

Gary Rhodes zaczął interesować się gotowaniem gdy miał 14 lat. Musiał - bo jego matka wróciła do pracy i od tej pory sam przygotowywał sobie posiłki. Szybko odkrył, że gotowanie to jego pasja, więc bez wahania rozpoczął naukę w szkole gastronomicznej i ukończył ją z wyróżnieniem. Pracował w wielu restauracjach w Wielkiej Brytanii i poza jej granicami, zdobywając doświadczenie. Nawet poważny wypadek, któremu uległ w Amsterdamie nie pokrzyżował mu planów zawodowych. Już w wieku 26 lat otrzymał swoją pierwszą gwiazdkę Michelina. Stał się guru klasycznej angielskiej kuchni. Niedługo później odznaczono go drugą gwiazdką Michelina, a po telewizyjnym show trzecią, co uczyniło z niego niekwestionowaną gwiazdę wśród szefów kuchni. 17 czerwca 2006 roku został natomiast odznaczony Orderem Imperium Brytyjskiego, co, jak sam przyznał, było dla niego ważniejsze niż wszystkie gwiazdki Michelina. Jest gospodarzem kilku programów telewizyjnych i autorem wielu książek kucharskich.

Programy:
Gary Rhodes na Karaibach
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok
Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku
Gary Rhodes za stołem