Widelcem po mapie

przepisy prowadzącego

 

prowadzący Kuchni+

Antony Worrall Thompson

Antony Worrall Thompson, znany również jako AWT lub Wozza, urodził się w Stradford - rodzinnym mieście Williama Szekspira. Ukończył wydział hotelarsko-gastronomiczny w Westminster Kindsway College, a w 1978 roku przeprowadził się do Londynu, gdzie zaczęła się jego błyskotliwa kariera. W pierwszej restauracji, w której pracował, już po miesiącu został szefem kuchni. Trzy lata później otworzył swoją pierwszą restaurację Ménage a Trois, a później kolejne m.in.: Wiz and Woz w Londynie, Metro w Jersey, Notting Grill czy Kew Grill. Wszystkie cieszyły się zawsze dużą renomą i uznaniem nie tylko gości, ale również krytyków kulinarnych. Thompson otrzymał nagrodę w prestiżowym konkursie Mouton Rothschild Menu oraz kulinarnego "Oscara" dla najlepszego szefa kuchni w słynnym konkursie Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne. Na potrzeby swoich restauracji sam uprawia zioła i warzywa. Poza kuchnią interesuje się sztuką, uwielbia antyki, gra w tenisa i pływa. W 2003 roku wziął udział w programie telewizyjnym I'm a Celebrity... Get Me Out of Here.

Programy:
Antony w Maroku
Antony Worrall Thompson w Brunei
Sobota w kuchni