Widelcem po mapie

program tv >>

Sarah Graham gotuje w Kapsztadzie

Bitten: Sarah Graham Cooks Cape Town

seria kulinarna, RPA, 2012, 13 x 30 min

pozycja w rankingu: 661

suma głosów: 5

średnia głosów: 5,00

odsłon: 1736

Pełna pasji do gotowania blogerka udowadnia, że proste i smaczne potrawy mogą zacieśniać więzi, a przygotowanie dobrego posiłku wcale nie musi być skomplikowane.

Oparta na poczytnym blogu i bestsellerowej książce kucharskiej seria autorstwa Sary Graham. W swoim show Sarah pokaże, w jaki sposób przygotować m.in.: deser z fig z miodem, małże z bazylią w sosie pomidorowym, faloodę czy satay z kurczaka. Przy okazji widzowie poznają rodzinę i przyjaciół Sary, ich codzienne zwyczaje kulinarne, a w tle zobaczą malowniczy Kapsztad.

Sarah Graham dorastała w Zimbabwe, gdzie jej rodzice prowadzą azyl dla lwów i działają na rzecz ochrony tego gatunku. Wychowana wśród dzikiej przyrody, potrafi docenić jej piękno i dary. Od kilku lat mieszka wraz z mężem i dziećmi w Johannesburgu. W 2010 roku zaczęła pisać bloga: A Foodie Lives Here. Była pierwszą południowoafrykańską blogerką, która podpisała kontrakt z wydawnictwem Penguin Random House na publikację książki kucharskiej.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl