Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź


magazyn, Polska, 2011, 4 x 24

Powiedzenie mówi, że węgierska gospodyni, kiedy ma przygotować posiłek, stawia na stole słoik z papryką i zastanawia się, co do niej dodać. Aby to sprawdzić, Gosia Molska, dziennikarka i miłośniczka dobrego jedzenia, tym razem wyrusza na Węgry i prezentuje specyfikę i atrakcyjność potraw kuchni węgierskiej.

Prowadząca wyrusza na spotkanie z nowymi smakami i aromatami. Podczas swojej podróży nie próżnuje. Każdego dnia zgłębia tajemnice węgierskich specjałów, spotyka lokalnych znawców tematu i wyszukuje kuchenne ciekawostki. Twórcy programu rozwiewają stereotyp kuchni węgierskiej kojarzonej jedynie z dużą ilością ostrej papryki, gulaszem i zupą rybną. Gosia obowiązkowo próbuje regionalnych dań. Ale samo jedzenie to nie wszystko, w każdym odcinku gospodyni programu przygotowuje jedną potrawę, inspirowaną doświadczeniami zebranymi na Węgrzech i poszukuje analogii do kuchni polskiej. Każdy, kto ma ochotę na wyborne mięsiwa, smakowite knedle lub dobrze przyprawione leczo, powinien wybrać się w podróż z Gosią Molską!

Gosia Molska - kucharka z zamiłowania, dziennikarka kulinarna, podróżniczka, poszukująca smaków świata. Na co dzień prowadzi grupę kulinarną Funkyfood, która zajmuje się m.in. nietypową aranżacją potraw. Współpracuje z wieloma polskimi tytułami prasowymi, stylizuje potrawy do sesji zdjęciowych, jest także scenarzystką kilku programów kulinarnych. Widzowie Kuchni.tv poznali ją w programach: "Po-smak świata", "Po-smak Turcji" oraz "Babeczki wigilijne" i "Babeczki wielkanocne", które poprowadziła z Hanną Szymanderską.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA