przepisy z programu

programy kuchni+ >>

program tv >>

Łatwe przepisy na wielki apetyt

Mad Hungry with Lucinda Scala Quinn

Seria dokumentalna, 65 x 30', prod.USA, 2010

pozycja w rankingu: 73

suma głosów: 2.596

średnia głosów: 4,86

Rodzina domaga się obiadu, a w lodówce znowu pusto? Z szefową kuchni Lucindą Scalą Quinn nauczysz się gotować posiłki z tego, co akurat masz pod ręką. W wyprodukowanej przez Marthę Stewart serii

Lucinda udowodni, że sprytny kucharz, aby przygotować doskonały posiłek dla całej rodziny potrzebuje tylko kilku prostych składników. Wystarczy odrobina pomysłowości i wyczucia przy łączeniu produktów. Ryż, makaron i kasza to artykuły, które można znaleźć w niemal każdej kuchni, ze względu na długi okres przechowywania. To samo dotyczy konserw, które zazwyczaj ukryte są w najciemniejszych zakamarkach szafek. Do tego trochę krojonych warzyw wyciągniętych z zamrażarki i można szybko wyczarować kilka smakowitych potraw. Gospodyni programu prezentuje inspirujące pomysły i ciekawe przepisy. Jest to program dla wszystkich domowych szefów kuchni, którzy wątpią w swoje umiejętności kulinarne. Prowadząca pokaże, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny.

Lucinda Scala Quinn - Pochodzi z włoskiej rodziny i gotowanie ma we krwi. Jest szefową kuchni, dziennikarką kulinarną i autorką popularnych książek o tematyce żywieniowej, m.in. "Lucinda's Rustic Italian Kitchen", "Lucinda's Authentic Jamaican Kitchen" i "MAD Hungry: Feeding Men & Boys", ale przede wszystkim matką trzech zawsze głodnych chłopców.

ostatnie komentarze >>

krzyska40

postów: 1

06.05.2013 14:15

W ostatni czwartek w Progamie Łatwe przepisy na wielki apetyt były pokazane Conchiglioni z ricottą i mozarellą . Oglądałem od powłowy i nie znam całego przepisu. Czy ktoś ma ten przepis lub wie jaki był numer odcinka. proszę o pomoc.

BM402

postów: 7

01.05.2013 08:44

Myślę że Nobul CIUT przesadza.Oglądam Jej programy,są całkiem niezłe.Do dań mięsnych proponuje sałaty.A to jak się ubiera-sprawa gustu.

krzysb42

postów: 1

21.11.2012 15:59

o 15 był fajny przepis na placek ze śliwkami. czy kots zapisał ten przepis

Nobull

postów: 26

20.12.2011 23:47

Jacek ma pewnie trochę racji co do mojego "skrzywienia zawodowego" - jako tłumaczka spędzam z Lucindą po osiem godzin dziennie od ponad miesiąca i mam jej powyżej uszu. Ale - kiedy tłumaczyłam np. "Łatwą kuchnię indyjską" Anjum, nie miałam odruchów wymiotnych nawet po drugiej serii. Anjum podobała mi się cały czas. I jako prezenterka, wysławiająca się - w przeciwieństwie do Lucindy - po angielsku zamiast w języku, który angielski przypomina tylko z pozoru, i, co ważniejsze, jako kucharz. Więc nie tylko o to chodzi.

Subiektywnie - o gustach się nie dyskutuje. Obiektywnie - nadal wszystko jest smażone, mięsne i ciężkie jak diabli. :))

jacek1f

postów: 2296

20.12.2011 12:29

Treska nie panikuj:-)
NB ma skrzywienie zawodowe - nikt nie oglada calosci pod rząd - to zalatwia najlepszych:-)

Ja maczalem na poczatku paluchy w Jamsie Martiie i mam to samo - do dzis mam czkawke i nienawidze goscia - a jego paskudnego braku higieny totalnie. A w pojedynczych tak nie wiedac tego:-)

Ani powtorek, ani wariacji na proste tematy - tylko w grupie odcinkowej.
Rozpuszczone w stu innych programach jest odbierane inaczej i tak tworzone, nie dla maratończykow:-)

Co NB zaznaczyla na wstepie:-)

A po Marcie S. kazda fajna:-)
pozdrawiam