MENU
Be Active. Ewa Chodakowska

programy kuchni+ >>

program tv >>

Łakocie Bożeny Sikoń 2

Magazyn, Polska, 2011, 6 x 8 min

pozycja w rankingu: 59

suma głosów: 3.221

średnia głosów: 4,85

To druga odsłona programu w którym najsłynniejsza polska cukierniczka zaprezentuje podstawowe zasady i patenty profesjonalnego cukiernictwa, które z łatwością można wykorzystać w domowej kuchni. Gospodyni programu udowodni, że można przygotować wspaniały deser wcale nie będąc mistrzem cukiernictwa! W drugiej serii programu Pani Bożena zaprezentuje nam m. in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe, podzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami.

Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje dwa zupełnie różne desery. Każdy z nich będzie różnił się nie tylko połączeniem składników, ale także formą podania. Czas odkryć słodkie tajemnice...

Bożena Sikoń - najsłynniejsza polska cukierniczka, szefowa pracowni cukierniczej w hotelu Jan III Sobieski, absolwentka dwóch prestiżowych szkół cukierniczych we Francji (Szkoły Dekoratorstwa Artystycznego koło Lionu i w szkoly w Lentore koło Paryża). Jest srebrną medalistką w Pucharze Świata w Luxemburgu w 2002 roku i trenerem polskiej drużyny cukierników.

gospodyni programu: Bożena Sikoń

ostatnie komentarze >>

KG1

postów: 4

21.02.2012 20:38

Dzień dobry!

Chciałam się dowiedzieć czy fasola, która obciąża tarte przy podpiekaniu, można wykorzystać do innych dań np. zupy?
Z góry dziękuję za odpowiedź.