Kuchnia+ poleca

programy kuchni+ >>

program tv >>

Kuchnia z Okrasą

magazyn kulinarny, Polska, 2003-2007, 100 x 25 min

pozycja w rankingu: 75

suma głosów: 2.592

średnia głosów: 4,43

W swoim programie Karol Okrasa zdradza pomysły na dania smaczne i zdrowe. Popularny prowadzący z zaproszonymi gośćmi przygotowuje zarówno potrawy znane, jak i te zupełnie egzotyczne. Radzi jak łączyć składniki i serwować dania o niepowtarzalnym smaku i wyglądzie.

W swoim magazynie kulinarnym Okrasa nie tylko przygotowuje przepyszne dania na różne okazje, ale także opowiada o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. Podpowiada, na co należy zwracać uwagę, co ze sobą łączyć i jakich zasad przestrzegać.

W "Kuchni z Okrasą" prowadzący prezentuje zarówno tradycyjne dania polskie, np. pasztet z dzika, polędwiczki wieprzowe marynowane w nalewce z pędów sosny czy duszoną wątróbkę z pieczonymi jabłkami, jak i te, które znane są na całym świecie, np. aromatyczne fondue z sera pleśniowego, wykwintny mus czekoladowy z nalewką pomarańczowo-kawową czy pasta z koziego sera i sałaty rukoli.

Karol Okrasa urodził się w 1978 roku. Jest absolwentem warszawskiej Szkoły Gastronomicznej przy ulicy Poznańskiej oraz Wydziału Dietetyki SGGW AR. Pracuje w restauracji hotelu "Bristol" w Warszawie, gdzie jest jednym z szefów kuchni. Jak sam mówi, z takim nazwiskiem mógł zostać tylko zawodowym kucharzem. Gotowania uczył się od mamy i Bernarda Lussiany.

ostatnie komentarze >>

BeeJay

postów: 50

18.07.2013 12:19

"Nie zapraszajcie więcej Alicji Resich-Modlińskiej. Są ciekawsi ludzie."
To masz jak w banku, program był kręcony ponad 5 lat temu, więc nowych odcinków póki co jak i wspomnianego gościa nie będzie.

Gdyby ktoś spisał przepis na placuszki z kaszy gryczanej i wątróbki drobiowej, to się polecam :)
Znalazłem :D wystarczy w google wpisać "Placki z kaszy gryczanej i wątróbki z sosem ogórkowym". Pzdr

Sara

postów: 31

02.03.2013 21:17

To,że facet sepleni można ścierpieć,ale ci goście....Po co oni są w studio?Marudzą nieciekawie i przeszkadzają.W ogóle te tzw."nasze produkcje" są popłuczynami zagranicznych wzorców i powinny być ścigane jako plagiaty.

lumen

postów: 17

28.02.2013 08:19

http://ugotuj.to/ugotuj/autor-Karol+Okrasa
tutaj jest kilka przepisów ...

maargot

postów: 2

27.02.2013 15:42

Zróbcie coś, aby Pan Karol udostępnił swoje przepisy - oglądałam program o cudownych placuszkach - takie powinnam jeść w związku ze swoją zdrowotną dietą. Brak przepisów to nie jest promowanie, jak sam Pan Karol oznajmia, tylko pokazywanie gotowania. Szkoda. Jeśli nie można udostępnić przepisów to lepiej zrezygnować z takiego prowadzącego. Przeczytałam wcześniejsze wypowiedzi zawiedzionych i dodaję do tego swój głos.

violanda

postów: 1

01.12.2012 18:46

Nie zapraszajcie więcej Alicji Resich-Modlińskiej. Są ciekawsi ludzie.
Z innymi to aż chce się jeść to co jest prezentowane, a przy niej mój ukochany halibut stracił smak