Widelcem po mapie

przepisy z programu

program tv >>

Jakubiak - z miłości do lokalności 2

seria poradnikowa, Polska, 2017, 12 x 25 min

Prowadzący: Tomasz Jakubiak

pozycja w rankingu: 573

suma głosów: 90

średnia głosów: 5,00

odsłon: 3081

Czym jest wołowina szmurowana? Jak zrobić cordon blue po polsku i jak upiec gugiel? Tomasz Jakubiak w drugiej serii "Jakubiak - z miłości do lokalności" odkrywa przed widzami nowe, zaskakujące smaki rodzimej kuchni.

Tomasz Jakubiak po raz drugi wyrusza w podróż po Polsce, aby odkryć bogactwo regionalnych produktów. W nowej serii prowadzący "Jakubiak - z miłości do lokalności" odwiedzi między innymi: gospodarstwo "Kaszubska Koza", w którym dowie się w jaki sposób powstaje ser "pijana koza", oraz rodzinny interes "Pstrąg Pustelnia", gdzie pozna tajniki wędzenia ryb.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl