Przepisy na świąteczne potrawy

programy kuchni+ >>

program tv >>

Jakubiak lokalnie: Święta

magazyn, Polska, 2013, 26 min

Prowadzący: Tomasz Jakubiak

pozycja w rankingu: 98

suma głosów: 2.232

średnia głosów: 4,96

23:50
- środa, 7 grudnia
15:30
- piątek, 9 grudnia
09:00
- wtorek, 13 grudnia

Tomek Jakubiak znany jest z tego, że na nowo odkrywa smaki z różnych miejsc w Polsce i inspiruje się nimi w swojej kuchni. Tym razem fani kucharza, poznają go w zupełnie wyjątkowych okolicznościach. W specjalnym odcinku poświęconym Bożemu Narodzeniu Tomek pokaże, że również w święta można pozwolić sobie na odrobinę kulinarnej fantazji.

W specjalnym, bożonarodzeniowym odcinku Tomek zaprezentuje m.in. jak przygotować pierożki gyoza ze szczupakiem w aromatycznym bulionie z pieczonych ryb. Nie zapomni także o miłośnikach innego mięsa przyrządzając świąteczną szynkę wieprzową, pieczoną ze skórą i podaną z konfiturą jabłkowo- żurawinową. Smakowicie zapowiada się również comber z jelenia długo pieczony. Oczywiście wszystko zostanie okraszone szczyptą niezwykłej osobowości prowadzącego. Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny. Gospodarz popularnego programu "Jakubiak w sezonie" w telewizji kuchnia+. Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.

ostatnie komentarze >>

rzviro

postów: 193

10.10.2016 00:42

@forest, poszukaj na tej stronie w zakładce: "Przepisy kuchni+". Są różne opcje wyszukiwania (po nazwisku, tytule programu, składnikach, rodzajach kuchni itp.). Powinno się coś znaleźć.

forest

postów: 1

09.10.2016 07:57

Proszę pomóżcie!
Oglądałem program, chyba Jakubiaka, w którym przygotowywał golonkę w słodkiej kapuście, do której dodawał chrzan, musztardę i piwo. Jeśli ktoś kojarzy ten przepis to bardzo proszę o podanie bliższych informacji, gdzie go należy szukać.

Sara

postów: 40

20.12.2015 13:05

a na koniecz poszypacz pietruszkom!!