Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

Jakubiak lokalnie 5

seria kulinarna, Polska, 2015, 12 x 25


To już piąta odsłona jednego z najbardziej ulubionych programów widzów Kuchni+. Tomek Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Odwiedza różne miejsca, a w swojej kuchni inspiruje się napotkanymi produktami.

W nowej serii programu widzowie wraz z prowadzącym udadzą się w podróż w poszukiwaniu smaków - tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze kulinarnej, lecz nieco zapomnianych czy niedocenianych. Tomek Jakubiak na nowo odkryje smakołyki z różnych regionów Polski, a zebrane inspiracje będą dla niego doskonałym preludium kulinarnych kreacji. W piątej serii Tomek sprawdzi, co to jest pierekaczewnik, jak robi się kiełbasę jałowcową oraz biały ser. Będzie także specjalny odcinek poświęcony Wielkanocy.

"Jakubiak lokalnie" to autorska produkcja Kuchni+ prowadzona przez Tomasza Jakubiaka. Program podąża za światowymi trendami sztuki kulinarnej. Poszukiwanie lokalnych składników i potraw, które od lat produkuje się i przyrządza w zależności od sezonu, jest obecnie popularne wśród najwybitniejszych szefów kuchni.

Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny. Szef restauracji "Gar Jakubiaka". Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.

PREMIERA: W KAŻDY CZWARTEK, OD 2 KWIETNIA, 21:00

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA