Widelcem po mapie

wideo z programu

program tv >>

David w Europie

seria poradnikowa, Polska, 2013, 25 min

Prowadzący: David Gaboriaud

pozycja w rankingu: 255

suma głosów: 613

średnia głosów: 2,14

odsłon: 23103

Kuchnia europejska to nie tylko spaghetti, sznycel, czy ryba z frytkami. Repertuar smaków i aromatów Europy jest znacznie bogatszy. W autorskiej produkcji kuchni+ jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia David Gaboriaud zabiera widzów w podróż po europejskich stołach.

W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Europy. W jej poznaniu Davidowi pomagają specjalni goście - przedstawiciele danych krajów. Z jednej strony widzowie mają okazję poznać nie tylko kulinarne specjały danego regionu, ale także pasje i zainteresowania gości specjalnych. W każdym odcinku David przygotowuje dwa dania reprezentujące kuchnię danego kraju, w tym ulubioną potrawę gościa odcinka.

W programie będzie można z bliska poznać najciekawsze potrawy z takich państw, jak: Rosja, Czechy, Francja czy Włochy.

David Gaboriaud - Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce, kucharz z zamiłowania. Organizator wielu warsztatów i imprez kulinarnych, propagator slow food - idei celebrowania i delektowania się posiłkami. Swoją niespożytą energią zaraża innych do gotowania.

PRAPREMIERA: kuchnia+, od niedzieli 17 listopada 2013, 11:45 PREMIERA: kuchnia+, od niedzieli 17 listopada 2013, 17:45

ostatnie komentarze >>

rzviro

postów: 212

24.09.2014 23:56

A już zaczynałem mieć nadzieję, że tej beznadziei ( czyt.: dawidka ) więcej nie ujrzę. Jakże płocha to była nadzieja.............. PRZECIEŻ TEGO SIĘ NIE DA OGLĄDAĆ ANI SŁUCHAĆ ( jak telezakupów!!!! )

norbert_tnt

postów: 2

14.09.2014 13:21

Strasznie mnie denerwują wszelkiej maści dyletanci i palanteria, która kpi z kuchni polskiej lub twierdzi, że jest beznadziejna nie znając jej w ogóle lub dołączając potrawy o polskim rodowodzie jako wywodzące się z krajów byłego ZSRR. Akurat ostatnio prym wiodą w tym Francuziki, dla których wszystko co niefrancuskie to syf, a to co dobre musi na pewno mieć francuski rodowód.

lumen

postów: 19

11.09.2014 00:14

na zupę z ryb mówi się UCHA,a nie ucho!

rzviro

postów: 212

05.07.2014 12:24

Kolejna beznadzieja. Przepisy może i ciekawe, ale wygląd prowadzącego i sposób prowadzenia - TRAGEDIA. Aż odrzuca od telewizora...... (szczególnie ta żółtawa cera-żółtaczka???)

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl