Konkurs Twoja Zielona Rewolucja

przepisy z programu

wideo z programu

program tv >>

David w Europie 3

seria podróżniczo-poradnikowa, Polska, 2015, 12 x 25 min

Prowadzący: David Gaboriaud

pozycja w rankingu: 546

suma głosów: 162

średnia głosów: 1,65

odsłon: 9743

Sympatyczny i niezwykle uzdolniony młody szef kuchni francuskiego pochodzenia David Gaboriaud powraca w nowym sezonie swojego programu. Tym razem prowadzący zabierze widzów na zagraniczne, kulinarne wojaże na północ i wschód Europy!

Można mówić o kuchni europejskiej z polskiej perspektywy, ale znacznie lepiej mówić o niej wyjeżdżając do rozmaitych europejskich krajów. I tak też robi David w trzecim sezonie swojego programu. Tym razem program został nagrany w krajach bałtyckich i skandynawskich. Prowadzący przedstawia kulturę kulinarną oraz atrakcje turystyczne m.in. Danii i Szwecji.

Odwiedzi m.in. Kopenhagę, Goteborg, Oslo, Wilno, Rygę oraz Tallin. Na swojej drodze odkryje ciekawe miejsca związane z kuchnią i nie tylko. Aktywnie spędzi czas: będzie latał samolotem, skorzysta z nart wodnych i poczuje się jak skoczek narciarski na skoczni Holmenkollen.

W każdym odcinku będzie nie tylko gotował dwie potrawy inspirując się lokalnymi i sezonowymi składnikami, ale pozna również charakterystykę miejscowej kuchni: od duńskich kanapeczek smorrebrod, przez wieloryba w Norwegii, po pieczenie chleba na Łotwie.

David Gaboriaud - Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce, kucharz z zamiłowania. Organizator wielu warsztatów i imprez kulinarnych, propagator slow food - idei celebrowania i delektowania się posiłkami. Swoją niespożytą energią zaraża innych do gotowania.

ostatnie komentarze >>

Treska

postów: 161

12.01.2016 07:28

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć PO CO powstał ten program? I to już w trzech częściach?

talia1989

postów: 14

14.12.2015 15:26

Gdyby pokazywał więcej z miejsc, które odwiedza byłoby fajniej. Ale nie jest moim zdaniem najgorzej :)

a_nie_znam_sie

postów: 6

28.11.2015 13:58

Ja to jestem ciekaw jak pan David robi smalec :)bo że (Boże!) potrafi przegrzebka czy inną mulę nam wciskać to wiemy... ale Davidzie... jak robisz smalec? a może umiesz bimberrrrrro zrobić? :) no szkoda że promujemy kuchnię z produktów które do nas docierają z daleka.. a kapuśniaku to już niedługo nikt nie będzie umiał ugotować... no chyba że w TOP Chef lub w innym Amaro Show będzie Gesslerowa się zajadała 2 gramami kapusty w kostce rosołowej z kwiatkiem bazylii (o ile ktoś umie wyhodować bazylię na tyle by puściła kwiaty)

troczka

postów: 16

16.10.2015 12:40

lepszy już gwiazdor david niż nudna martha steward.... przynajmniej jest troche dynamiki w tym programie

rzviro

postów: 203

14.10.2015 23:29

Czy kiedyś to coś zniknie z anteny? Tak, jak męczyliście ludzi z.u.p.k.a.m.i ( w końcu zniknęły - HUUUURRRRRAAAA!!! ), tak teraz tego "gwiazdora" wciskacie na siłę...........

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl