Konkurs Twoja Zielona Rewolucja

przepisy z programu

wideo z programu

program tv >>

ABC GOTOWANIA 3

seria poradnikowa, Polska, 2014, 16 x 24

Prowadzący: Marieta Marecka

pozycja w rankingu: 130

suma głosów: 1.741

średnia głosów: 3,09

04:30
- odc. 1, czwartek, 30 marca
04:30
- odc. 2, piątek, 31 marca
04:30
- odc. 3, sobota, 1 kwietnia
odsłon: 106660

Marieta Marecka po raz trzeci przybliży widzom proste i smaczne potrawy, które każdy może przygotować w swoim domu. "ABC GOTOWANIA" to autorska produkcja Kuchni+ skierowana do początkujących miłośników gotowania. W krótki i przystępny sposób prezentuje interesujące i praktyczne porady, z którymi powinien zapoznać się każdy amator domowego kucharzenia. Program to wyjątkowy telewizyjny elementarz dla każdego, kto zaczyna przygodę z kuchnią.

Wiele osób chciałoby gotować, ale przeraża je ogrom pracy potrzebny do przygotowania potraw. Jest to jedynie złudzenie, bo większość dań można zrobić z niewielkim nakładem sił i czasu. I takie właśnie przepisy przedstawia Marieta Marecka. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu motywowi. W trzeciej odsłonie prowadząca zaprezentuje m.in. pomysły na śniadania do pracy i do szkoły, sposoby wykorzystania ciasta francuskiego czy propozycje przetworów. Przyjrzy się także potrawom, w których wykorzysta także sery, kaczkę, ryż i warzywa strączkowe.

Marieta Marecka jest zbieraczką i czytelniczką wszelkich publikacji kulinarnych. Zakochana w kuchni, sprzętach kuchennych, przepisach, smakach i zapachach oraz w swoim mężu. Ponieważ nie lubi nudy i monotonii, nie podaje mężowi dwa razy tego samego dania. Rodowita szczecinianka, od września 2011 roku mieszka w Warszawie. Z wykształcenia jest magistrem zarządzania i marketingu, pracę magisterską napisała o modzie na gotowanie. Jesienią 2012 roku został laureatką pierwszej edycji "Warsztatów smaku kuchni+ z Tomkiem Jakubiakiem" i miała swój autorski odcinek "Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze". Pracuje nad swoim autorskim blogiem kulinarnym, który we wrześniu 2013 roku doczekał się nowej odsłony (www.wkuchnibezdubli.pl). Na początku 2012 roku dołączyła do grona blogerów "Magazynu Kuchnia" (http://magazyn-kuchnia.pl/blogi/wkuchnibezdubli).

ostatnie komentarze >>

Czarnuszka

postów: 14

24.01.2016 02:44

Cielęcina to nie mięso, zdaniem twórców tego programu: w odcinku 15 dowiadujemy się, że pierogi można nadziać "serem, mięsem, grzybami, kapustą, cielęciną, kaszą, owocami". Jak w "Moim wielkim greckim weselu": "nie je mięsa? to zrobimy jagnięcinę"

Adames

postów: 6

22.04.2015 10:45

koksikk napisał 09.03.2015 21:08:
No niby tak lepiej jest oglądać. Jednak ja z moją kobietą nie oglądam bo po prostu wolimy robić to wszystko praktycznie czyli po prostu łapiemy jakiś przepis często z gazety i właśnie tam sobie coś ciekawe przyrządzamy z tego przepisu najczęściej z nowe gazetki...
Oglądając z jednej strony widzi się dokładnie co jak robić krok po kroku. Z drugiej się potem nie pamięta i trzeba szukać przepisu w Internecie, więc chyba trzeba się z Panem zgodzić ;)

koksikk

postów: 2

09.03.2015 21:08

No niby tak lepiej jest oglądać. Jednak ja z moją kobietą nie oglądam bo po prostu wolimy robić to wszystko praktycznie czyli po prostu łapiemy jakiś przepis często z gazety i właśnie tam sobie coś ciekawe przyrządzamy z tego przepisu najczęściej z nowe gazetki...

batmanokompano

postów: 8

27.02.2015 10:48

Też lubię te programy Pani Marietty. Chociaż przyznacie, że ona je prowadzi w dość specyficzny ( ale bardzo lekki i przyjemny) sposób ? Nie zauważyliście tego z tego takie względu, że po prostu no nie wiem ja tak właśnie zauważyłem z moją dziewczyną. Po prostu lepiej jest z kimś oglądać takie właśnie rzeczy z kimś kogo się kocha

BM402

postów: 8

23.02.2015 20:49

Z przyjemnością oglądam program pani Marietty.Prowadząca w prosty,dostępny sposób przekazuje kulinarną wiedzę.Więcej takich programów.Brawo!

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl