Marecka, Dymek i Oliver specjalnie na Święta dla widzów Kuchni+

3 grudnia 2015

Wyborny makowiec Mariety Mareckiej, pasztet grzybowy od Marty Dymek i pieczona gęś Jamiego Olivera – to tylko niektóre potrawy, które widzowie Kuchni+, autorskiego kanału nc+, zobaczą na antenie stacji w specjalnych przedświątecznych programach.

Już 19 grudnia o 17:00 stacja wyemituje premierę świątecznego odcinka „ABC GOTOWANIA 5”. Marieta Marecka specjalnie z tej okazji przygotuje trzy dania, w tym makowiec, pulpety rybne faszerowane śliwkami kalifornijskimi w galarecie oraz bitki wołowe ze śliwkami kalifornijskimi w winie.

Dzień później, 20 grudnia o 21:30, autorka znanego bloga Jadłonomia w swojej serii „Zielona rewolucja Marty Dymek” zaprezentuje wegańskie wersje popularnych świątecznych dań. Dzięki temu widzowie poznają m.in. bigos jabłkowy czy pasztet grzybowy. Jest to wyjątkowa propozycja dla osób szukających zdrowszej alternatywy dla bożonarodzeniowych potraw.

Na antenie Kuchni+, tradycyjnie już przed Świętami, pojawi się specjalna odsłona programów z udziałem znanego Brytyjczyka Jamiego Olivera. 14 grudnia o 21:05 stacja zaprezentuje „Wystrzałowe Święta Jamiego”, jedną z premier miesiąca. W programie między innymi przepisy na pieczoną gęś i panettone, słodki przysmak z Mediolanu. Widzowie będą mogli przypomnieć sobie także „Jamie Oliver: Najpiękniejszy jest koniec roku”, w którym szef kuchni pokaże, w jaki sposób w kuchni należycie celebrować okres między Bożym Narodzeniem a Nowy Rokiem.

Wśród pozostałych świątecznych propozycji znajdzie się także seria „Dwanaście drinków na Boże Narodzenie” (22 grudnia, 22:05), w której dla odmiany poruszony zostanie temat nie jedzenia, a picia.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA