Widelcem po mapie

książki >>

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Książka zawiera przepisy kulinarne najlepszych polskich blogerów i stanowi podsumowanie inicjatywy Wybory Kulinarnego Bloga Roku! To inicjatywa skierowana do wszystkich …

wydarzenia

    Święta w Kuchni+



    Wyborny makowiec Mariety Mareckiej, pasztet grzybowy od Marty Dymek i pieczona gęś Jamiego Olivera – to tylko niektóre potrawy ze świątecznego menu Kuchni+. Przygotowaliśmy dla Was specjalne wydania programów, pełne kulinarnych inspiracji zarówno dla tradycjonalistów, jak i osób poszukujących nowych smaków.

    Już 19 grudnia o 17:00 zapraszamy na premierę świątecznego odcinka ABC GOTOWANIA 5. Marieta Marecka przygotuje trzy smakowite potrawy: bitki wołowe ze śliwkami kalifornijskimi w winie, pulpety rybne faszerowane śliwkami w galarecie oraz tradycyjny makowiec.

    Dzień później, 20 grudnia o 21:30, autorka znanego bloga Jadłonomia w swojej serii Zielona rewolucja Marty Dymek zaprezentuje wegańskie wersje popularnych świątecznych dań. Skosztują ich zgromadzeni przy jednym stole: Marieta Marecka, Tomasz Jakubiak i David Gaboriaud, doskonale znani widzom Kuchni+. Czy zasmakuje im jabłkowy bigos i pasztet grzybowy? Zobaczcie koniecznie!

    Na antenie Kuchni+, tradycyjnie już przed Świętami, pojawi się specjalna odsłona programów z udziałem znanego Brytyjczyka Jamiego Olivera. 14 grudnia o 21:05 stacja zaprezentuje Wystrzałowe Święta Jamiego, jedną z premier miesiąca. W programie między innymi przepisy na pieczoną gęś i panettone, słodki przysmak z Mediolanu. Widzowie będą mogli przypomnieć sobie także program Jamie Oliver: najpiękniejszy jest koniec roku, w którym Jamie pokaże, w jaki sposób w kuchni należycie celebrować okres między Bożym Narodzeniem a Nowy Rokiem. Wśród pozostałych świątecznych propozycji znajdzie się także seria Dwanaście drinków na Boże Narodzenie(22 grudnia, 22:05), w której dla odmiany poruszony zostanie temat nie jedzenia, a picia.