Widelcem po mapie

książki >>

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Książka zawiera przepisy kulinarne najlepszych polskich blogerów i stanowi podsumowanie inicjatywy Wybory Kulinarnego Bloga Roku! To inicjatywa skierowana do wszystkich …

wydarzenia

    Majowe wydanie Magazynu Kuchnia

    Tagi: wydarzenia

    W majowym wydaniu Magazynu Kuchnia znajdziemy szereg ciekawych, wiosenno-letnich przepisów, felietonów oraz wspomnień z podróży. Tematem przewodnim numeru są truskawki, rabarbar oraz zielone sałaty. Poznamy także tajniki maderskiej kuchni.

    W majowym numerze, Jamie Oliver w swoim kąciku „Z notatnika Jamiego Olivera” przygotuje trzy dania dla dzieci, które w szybki sposób można przyrządzić wspólnie z nimi. Pierwsze to frittata z wiosennymi warzywami, drugie to zupa łowców skarbów, a trzecie to pieczone paluszki z łososia. Wszystkie dania są bardzo zdrowe i pyszne. Z pewnością przypadną dzieciom do gustu.

    W maju poznajemy też kolejnych pretendentów do tytułu „Kucharz odkrycie roku” 4. edycji plebiscytu organizowanego przez Magazyn Kuchnia. Jednym z nich jest Maciej Ostrowski, który poleca turbota w rosole z warzywami, drugi kandydat – Błażej Gruszczyński – serwuje panierowanego łososia na czarnym risotto z sosem kawiorowym.

    Z magazynu dowiemy się jak smakuje nowoczesna i tradycyjna kuchnia maderska. Poznamy między innymi przepisy na pałasza z czosnkiem, mimos de banana czy polvo lagareiro. Adam Chrząstowski znany widzom Kuchni.tv z programu „Adam po pracy” zdradzi przepis na wykorzystanie warzywnego bohatera maja i przyrządzi zupę-krem z białych i zielonych szparagów. Tessa Caponi-Borawska zabierze nas w podróż do Wenecji i poda przepisy na klasyczne weneckie dania. Ponadto w magazynie szereg propozycji na dania z wykorzystaniem truskawek, rabarbaru, a także zapomnianego, ale wracającego do łask mniszka lekarskiego. Mięsożercy również znajdą coś dla siebie gdyż w majowym wydaniu magazynu znajdziemy przepisy na hamburgera w różnych odsłonach.