Widelcem po mapie

książki >>

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Książka zawiera przepisy kulinarne najlepszych polskich blogerów i stanowi podsumowanie inicjatywy Wybory Kulinarnego Bloga Roku! To inicjatywa skierowana do wszystkich …

wydarzenia

    Magazyn Kuchnia w listopadzie

    Tagi: wydarzenia

    W listopadowym wydaniu Magazynu Kuchnia znajdziemy szereg przepisów z wykorzystaniem jesiennych produktów - dyni, kasztanów, a także warzyw korzeniowych. Poznamy przepisy na dania z kuchni chińskiej, a także produkty z których dumna jest historyczna kraina położona w Austrii - Styria.

    W listopadzie, Jamie Oliver w swoim kąciku „Z notatnika Jamiego Olivera”, zainspirowany kuchnią meksykańską, przedstawi swoje propozycje na szybkie i rozgrzewające dania jesienne. W tym numerze Jamie przyrządzi grillowaną kukurydzę, tortille ze stekiem i guacamole, a także odwracany placek ze śliwkami.

    Z magazynu dowiemy się także czym karmiono duchy w Zaduszki. Poznanamy przepisy na pyszne przetwory z wykorzystaniem żurawiny, a także receptury na pyszne ciasteczka, które można chrupać podczas jesiennych wieczorów - oczywiście z umiarem.

    Znany widzom Kuchni+ Adam Chrząstowski podpowie jak przyrządzić pyszne ciasto - Gateau Saint Honore, które jest francuskim deserowym klasykiem. Ciasto wygląda na dość skomplikowane w przygotowaniu, ale dzięki wskazówkom Adama Chrząstowskiego wszystko powinno się udać. Tessa Capponi-Borawska tym razem uda się na Sycylię, opowie o wspaniałych budowlach, a także pysznych potrawach - makaronie "Norma" oraz zupie rybnej z Syrakuz.