Widelcem po mapie

książki >>

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Książka zawiera przepisy kulinarne najlepszych polskich blogerów i stanowi podsumowanie inicjatywy Wybory Kulinarnego Bloga Roku! To inicjatywa skierowana do wszystkich …

wydarzenia

    Magazyn Food Service

    Tagi: wydarzenia

    Od jakiegoś czasu na moje redakcyjne biurko trafia magazyn Food Service. Za pierwszym razem podeszłam do niego z nieufnością, uznając go a priori za hermetyczną „branżówkę" rynku Ho-Re-Ca. Jednak moją uwagę przykuło piękne zdjęcie na okładce, więc zajrzałam i z przyjemnością przeczytałam kilka artykułów. Od tego czasu, czyli od pół roku, z zaciekawieniem otwieram każdy kolejny numer.

    Z okładki najnowszego, lutowo-marcowego, patrzy na czytelnika Bożena Sikoń –„Papieżyca polskich łasuchów” – którą właśnie namawiamy na nakręcenie dla nas drugiej serii programu „Łakocie”. W wywiadzie zdradza Agacie Godlewskiej, że jest uzależniona od czekolady oraz że przechodzi fazę na bazylię. Ozdobą wywiadu jest wspaniała sesja zdjęciowa autorstwa Zosi Zija i Jacka Pióro.

    Z tekstu Oli Lazar o MadridFusion 2011 dowiedzieć się można, jakie są najświeższe trendy w światowej gastronomii, ale także dlaczego kucharze-celebryci są skazani na występowanie w reklamach.

    Naszych forumowiczów na pewno zainteresuje artykuł Grzegorza Lisickiego o "Klubach kolacyjnych" – zjawisku rosnącym w siłę nie tylko w dużych miastach. Uczestników łączy pasja do gotowania, jedzenia i rozmów. Nic dodać, nic ująć.

    Małgorzata Seck, Dyrektor zarządzająca Kuchni.tv


    Warszawa, 2011.03.08