Widelcem po mapie

książki >>

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Książka zawiera przepisy kulinarne najlepszych polskich blogerów i stanowi podsumowanie inicjatywy Wybory Kulinarnego Bloga Roku! To inicjatywa skierowana do wszystkich …

wydarzenia

    Czerwcowe wydanie Magazynu Kuchnia

    Tagi: wydarzenia

    W czerwcowym wydaniu Magazynu Kuchnia znajdziemy szereg ciekawych, lekkich letnich przepisów, felietonów oraz wspomnień z podróży. Tematem przewodnim numeru są szparagi - królowie maja i czerwca. Z magazynu dowiemy się więcej o lubianej i cenionej kuchni libańskiej.

    W czerwcowym numerze, Jamie Oliver w swoim kąciku „Z notatnika Jamiego Olivera” zdradzi przepisy na ulubione i sprawdzone sałatki, które można przyrządzić w kilka chwil. Mamy ich aż pięć do wyboru, a najlepszą na świecie wg. Jamiego jest sałatka z kurczakiem, wędzonym boczkiem, suszonymi pomidorami oraz rukwią wodną, na którą również znajdziemy przepis.

    W czerwcu poznajemy też kolejnych pretendentów do tytułu „Kucharz odkrycie roku” 4. edycji plebiscytu organizowanego przez Magazyn Kuchnia. Pierwszy z nich, Przemysław Waliszewski, poleca roladkę cielęcą ze szpinakiem i gorgonzolą, drugi kandydat – Roman Kosmalski – serwuje gęsinę w porto i w miodzie.

    Z magazynu dowiemy się jak powstawała i z czego słynie lubiana kuchnia libańska. Poznamy między innymi przepisy na hommos – pastę z ciecierzycy, sałatkę tabule, a także na zupę z soczewicy z jagnięciną. Adam Chrząstowski znany widzom Kuchni.tv z programu „Adam po pracy” zdradzi przepis na wykorzystanie wspaniałych polskich truskawek – symbolu lata i przyrządzi torcik z białej czekolady i tych pysznych soczystych owoców. Tessa Caponi-Borawska zabierze nas w podróż do Werony i poda przepisy na brzoskwinie z farszem z ciasteczek migdałowych. Ponadto w magazynie szereg propozycji na orzeźwiające desery z miętą, zdrowe przekąski na szybko, a także przepisy na dania prosto z Prowansji.