Widelcem po mapie

książki >>

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Książka zawiera przepisy kulinarne najlepszych polskich blogerów i stanowi podsumowanie inicjatywy Wybory Kulinarnego Bloga Roku! To inicjatywa skierowana do wszystkich …

wydarzenia

    6. wydanie magazynu FOOD&FRIENDS

    Tagi: wydarzenia

    Szóste, wrześniowo - październikowe, wydanie magazynu „Food & Friends” już w kioskach. W nim liczne przepisy na jesienne potrawy m.in na pożywne zupy i smakowite przetwory oraz wyśmienite i eleganckie dania główne, desery i przekąski. Ponadto w numerze wiele fantastycznych miejsc, w których powstają wspaniałe potrawy.

    Redakcja magazynu odwiedziła jeden z najbardziej gorących punktów na kulinarnej mapie Warszawy. Mowa o "Butchery and Wine", restauracji prowadzonej przez Daniela Pawełka, który po kilkunastoletnim pobycie w Londynie postanowił przenieść to czego się nauczył w branży kulinarnej na grunt polski. W menu restauracji znajdziemy m.in szpik kostny czy "rib eye" steak z sosem "bernaise".

    Ponadto zawitamy do dwóch magicznych miejsc na Warmii i Mazurach. Pierwsze to Ranczo Frontiera, w którym z mleka owczego produkuje się wspaniałe sery zagrodowe. Drugie to Dylewskie Wzgórza, w których mieści się słynący nie tylko ze SPA, ale także m.in. z jedynej w Polsce restauracji z rekomendacją Slow Food.

    Wraz z tym numerem redakcja zaczyna cykl Szkoła Gotowania. Przewodnikiem będzie Thomas Drejing, guru skandynawskich szefów kuchni. W tym numerze pokaże jak wydobyć wspaniałe smaki z łatwo dostępnych produktów. Z kolei inni skandynawscy szefowie kuchni, zaprezentują nowy trend w przyrządzaniu deserów, z warzywami w roli głównej.