Widelcem po mapie

książki >>

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Książka zawiera przepisy kulinarne najlepszych polskich blogerów i stanowi podsumowanie inicjatywy Wybory Kulinarnego Bloga Roku! To inicjatywa skierowana do wszystkich …

wydarzenia

    3. edycja magazynu FOOD & FRIENDS

    W kolejnym, trzecim wydaniu magazynu Food & Friends pojawiają się postaci znane już widzom Kuchni.tv. Mowa o Adamie Chrząstowskim – gospodarzu programu kulinarnego „Adam po pracy” oraz Rene Redzepim, o którego talencie kulinarnym i najlepszej na świecie restauracji opowiadały dokumenty emitowane na antenie Kuchni.tv „Noma – punkt wrzenia” oraz „Smakując Północ”.

    W magazynie znajdziemy m.in. reportaż z dalekiej Północy, a dokładnie z fińskiej Laponii, gdzie spotykają się najlepsi szefowie kuchni z całego świata, wśród nich Rene Redzepi – szef kuchni kopenhaskiej Nomy. Pretekstem do tego spotkania jest impreza organizowana od roku 2009 o nazwie Cook it Raw. Z artykułu dowiemy się co kryje się pod nazwą wydarzenia. Podczas tego spotkania, sławy świata kulinariów wspólnie gotują, eksperymentują i rozwijają swoje talenty, podpatrując kolegów po fachu. Na Cook it Raw powstają także nowe, cenne dla gastronomii idee i trendy w gotowaniu. Artykuł zawiera wiele ciekawych informacji o tym ekskluzywnym wydarzeniu, a także o postaciach biorących w nim udział.

    Redaktorzy Food & Friends wybrali się także na wizytę do Krakowa do słynnej restauracji Ancora zauważonej także przez wysłanników Michelina. Szefem kuchni w tym miejscu jest znany widzom Kuchni.tv Adam Chrząstowski. Z wywiadu zamieszczonego w magazynie dowiemy się czym jest dla niego gotowanie, jak wygląda praca w jego restauracji i jak układa menu dla swoich gości.

    Ponadto w magazynie artykuł o Zakopanem i tutejszej kuchni oraz zaproszenie do kilku wspaniałych restauracji, które oferują wyśmienite jedzenie oraz wypoczynek w Spa. W magazynie znalazło się również sporo prostych przepisów na smaczne potrawy, które nie wymagają kilkudniowych przygotowań.