Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

17 lipca 2015

Wyzwanie: gotowanie - III Targi Książki Kulinarnej

III edycja Targów Książki Kulinarnej rozpoczynających się 24 lipca będzie skupiona wokół idei doświadczenia. A już dziś startuje akcja ?Wyzwanie: gotowanie?, w której nie tylko można pochwalić się własnymi umiejętnościami kulinarnymi, ale także wyzwać na kuchenny pojedynek swoich przyjaciół.

Wyzwanie polega na przygotowaniu dania z ulubionej książki kucharskiej, zrobieniu mu zdjęcia i umieszczeniu go na swoim profilu na Facebooku, Instagramie, czy Tumblrze z hasztagami #targiksiazkikulinarnej i #wyzwaniegotowanie. Potem już tylko pozostaje nominowanie do zabawy kolejnych trzech osób. Podjęcie wyzwania wymaga odwagi i szybkości. Zdjęcie gotowego dania musi bowiem pojawić się w naszych kanałach społecznościowych w ciągu doby od nominacji. Marta Gessler rozpoczęła akcję przygotowując Cucumber, mint, mascarpone z książki „River Cafe Two Easy” Rose Gray & Ruth Rogers i rzucając wyzywanie m.in. Małgosi Mincie, dziennikarce kulinarnej Gazety Wyborczej, autorce bloga mintaeats.com oraz Darii Pawlewskiej, wydawczyni magazynu Kukbuk.

 

„Wyzwanie: gotowanie” to kontynuacja ubiegłorocznej, cieszącej się ogromną popularnością, akcji „Selfie z książką kulinarną”, której uczestnicy robili sobie zdjęcia z ulubionymi publikacjami o jedzeniu. Marta Gessler postanowiła rozwinąć zabawę wychodząc z założenia, że pokazywanie swoich kuchennych lektur to zbyt proste, zaś sztuką jest umiejętne z nich korzystanie. Osoby, które podejmą wyzwanie przekonają się, czy na  kulinarny sukces składa się doświadczenia gotującego, czy odpowiedni przepis.

 

III Targi Książki Kulinarnej, 24-26 lipca 2015, Qchnia Artystyczna, dziedziniec Zamku Ujazdowskiego, ul. Jazdów 2, www.targiksiazkikulinarnej.com

 

Kontakt dla mediów:
Julia Burzec
[email protected]
tel. 793 919 129

powrót