Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Warszawa, 22.09.2016

„Jakubiak – z miłości do lokalności”. Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury ...

Warszawa, 04.08.2016

Premiera „365 obiadów Mariety Mareckiej”, czyli rozpoczęcie roku kulinarnego Kuchni+
Kto nie stanął nigdy przed dylematem, co przygotować na obiad, niech ...

Aktualności kulinarne

Warszawa,20 lutego 2013

Wyjątkowa seria lodów jogurtowych w wiosennym menu marki Grycan

Tradycyjne lody śmietankowe, truskawkowe i czekoladowe. Orzeźwiające sorbety z cytryn i porzeczek. Lody różane, truflowe lub kokosowe ? każda z dotychczasowych propozycji marki Grycan ? Lody od pokoleń zachwycała wyśmienitym smakiem. Nowa linia lodów jogurtowych, to wyjątkowa propozycja, która doskonale uzupełnia szeroką ofertę marki Grycan.

Jogurtowe nowości

Właściciele marki Grycan - Lody od pokoleń kochają wyzwania i wciąż szukają inspiracji, które pozwolą im rozszerzyć ofertę lodów dostępnych w ich portfolio. W tym sezonie Elżbieta i Zbigniew Grycanowie postanowili połączyć wyśmienity smak z delikatnością i stworzyć nową linię lodów jogurtowych.

- Na pomysł wprowadzenia lodów jogurtowych wpadłyśmy razem z córkami. Długo szukałyśmy sposobu na zamknięcie oryginalnego, lekko kwaskowatego smaku jogurtu naturalnego w lodach. Po tygodniach dociekliwego poszukiwania najlepszej receptury i wielu starannych próbach, udało się nam znaleźć smak wyjątkowy - mówi Elżbieta Grycan.

- Na tę decyzję wpłynęła także duża popularność serwowanych w naszych lodziarniach deserów z dodatkiem świeżego jogurtu. Chciałyśmy więc stworzyć linię puszystych lodów jogurtowych, które będzie można łączyć z sorbetami i owocami - dodaje Małgorzata Grycan zarządzająca siecią Lodziarni Firmowych.

Trzy nowe smaki, które pojawią się w sprzedaży wiosną 2013 r. ucieszą zwłaszcza te osoby, które na równi z doskonałym smakiem lodów docenią ich niższy indeks kaloryczny. Lody jogurtowe o smaku jogurtu naturalnego, jogurtowe z wiśniami i jogurtowe i truskawkami produkowane będą na bazie świeżego jogurtu naturalnego, zawierającego żywe kultury bakterii probiotycznych.

- Nowa linia lodów została w całości przygotowana przez nas: stworzyliśmy recepturę, wybraliśmy najlepszy naszym zdaniem jogurt z szerokiej gamy produktów dostępnych na rynku i postaraliśmy się o wiśnie i truskawki od najlepszych dostawców. Bazując na wieloletnim doświadczeniu, proponujemy Klientom zupełnie innowacyjny, delikatny produkt. Idealny na wiosenno-letni czas - dodaje Elżbieta Grycan.

Wszystkie trzy smaki dostępne będą w każdej ze 106 Lodziarni Firmowych na terenie całego kraju. Dwa smaki z dodatkiem owoców pojawią się także w szerokiej dystrybucji w opakowaniach o pojemności 500 ml w cenie 9,90 zł. Ich wyróżnikiem będzie białe pudełko, w odróżnieniu od klasycznych, czarno-złotych opakowań lodów Grycan, utrzymane w lekkiej, nawiązującej do nowych lodów stylistyce. Wprowadzenie na rynek detaliczny lodów jogurtowych wsparte zostanie ogólnopolską kampanią reklamową. Zbiegnie się ono w czasie także z pojawieniem się wiosennej oferty deserów w Lodziarniach Firmowych. Wszystkie propozycje dostępne w lodziarniach, skomponowane zostaną na bazie lodowych nowości z dodatkiem owoców i musli.

Portfolio pełne lodowych przyjemności

Marka Grycan - Lody od pokoleń na portfolio swoich smaków pracuje od pokoleń. Wszystko zaczęło się przed wojną, kiedy dziadek i ojciec Zbigniewa Grycana, właściciela marki, produkowali lody na Kresach Wschodnich. Odziedziczone po nich receptury i tradycja tworzenia lodów stały się podstawą marki Grycan - Lody od pokoleń. Dzięki temu każda oferowana przez markę kulka lodów ma wyjątkowy smak.

Wybór tego jednego smaku, na który ma się ochotę nie jest jednak łatwy, kiedy w ofercie marki znajduje się ich ponad sześćdziesiąt. Wielbiciele tradycji postawić mogą na klasyczne lody śmietankowe, truskawkowe i czekoladowe. Miłośnicy oryginalnych smaków docenią lody pistacjowe, chałwowe lub tiramisu. Czterdzieści odmian lodów wyprodukowanych na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z dodatkiem świeżych owoców lub ręcznie krojonych bakalii to cała gama smakowitej przyjemności.

Dla wielbicieli owoców, marka Grycan - Lody od pokoleń przygotowała szeroką ofertę sorbetów. Sorbety z porzeczek, truskawek, malin i cytryn to smaki, które zna i lubi większość fanów orzeźwiających smaków. Sorbety z arbuzów, melonów, brzoskwiń i mango to bardziej egzotyczne propozycje dla tych, którzy nie boją się eksperymentować. A to tylko kilka smaków z ponad dwudziestu rodzajów sorbetów przygotowanych ze świeżych, ręcznie przygotowywanych owoców.

Prawdziwym smakoszom marka proponuje limitowaną linię zaskakujących lodów ?Dla Konesera?. Lody różane lub czekoladowe z nutką mięty, cynamonowe i piernikowe, kokosowe i truflowe - to propozycje, które zachwycą nawet najbardziej wymagających znawców smaku. Świetne w zestawieniu z kawą i ciastem, ale też jako samodzielny deser. Lody marki Grycan - Lody od pokoleń dostępne są w 106 Lodziarniach Firmowych na terenie całej Polski. W sprzedaży detalicznej znaleźć można tradycyjne lody familijne w opakowaniach 1100 ml, 900 ml i 500 ml i sorbety w opakowaniach 500 ml oraz ?Porcyjki z łyżeczką? - impulsowe lody w kubeczku 150 ml z łyżeczką.

powrót